patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Jajka faszerowane pieczarkami i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie w wykonaniu jajka faszerowane pieczarkami i potem to idealna propozycja na świąteczny czy imprezowy stół. Polecam.

Jajka faszerowane pieczarkami i porem

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami i porem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami i porem
Jajka gotuję na twardo z dodatkiem soli. Studzę i obieram. Przekrajamy wzdłuż. Pieczarki myję kroję w kostkę. Pora (biała część) myję i drobno siekam.

Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, dodaję por smażę kilka chwil a następnie dodaje pieczarki.

Całość mieszam i doprawiam solą,pieprzem,suszonym koprem, papryką mieloną.

Kiedy całość się zeszkli . Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka smaruję majonezem.

Na każdą połówkę jajka, za pomocą łyżeczki (małej) nakładam farsz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.