Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami i porem
Jajka gotuję na twardo z dodatkiem soli. Studzę i obieram. Przekrajamy wzdłuż. Pieczarki myję kroję w kostkę. Pora (biała część) myję i drobno siekam.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, dodaję por smażę kilka chwil a następnie dodaje pieczarki.
Całość mieszam i doprawiam solą,pieprzem,suszonym koprem, papryką mieloną.
Kiedy całość się zeszkli . Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka smaruję majonezem.
Na każdą połówkę jajka, za pomocą łyżeczki (małej) nakładam farsz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, dodaję por smażę kilka chwil a następnie dodaje pieczarki.
Całość mieszam i doprawiam solą,pieprzem,suszonym koprem, papryką mieloną.
Kiedy całość się zeszkli . Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka smaruję majonezem.
Na każdą połówkę jajka, za pomocą łyżeczki (małej) nakładam farsz. Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem wkładam do lodówki na ok 30 min.