Sposób przygotowania:
Muszle makaronowe faszerowane pastą jajeczną
Muszle makaronowe gotujemy przez 10 minut w jednym litrze osolonej wody. Następnie wyjmujemy delikatnie ugotowany makaron i przekładamy na sitko.
Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek (4 szt odkładamy) i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Szczypiorek i paprykę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Kolejno dodajemy mięso z makreli (małe kawałki), majonez oraz przyprawiamy. Dokładnie mieszamy a następnie gotową pastą faszerujemy muszle makaronowe. Odłożone jajka kroimy w ćwiartki i dekorujemy nimi faszerowane muszle makaronowe.
Smacznego
Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek (4 szt odkładamy) i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Szczypiorek i paprykę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Kolejno dodajemy mięso z makreli (małe kawałki), majonez oraz przyprawiamy. Dokładnie mieszamy a następnie gotową pastą faszerujemy muszle makaronowe. Odłożone jajka kroimy w ćwiartki i dekorujemy nimi faszerowane muszle makaronowe.
Smacznego