slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 810]

Muszle makaronowe faszerowane pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę jajeczno-makrelową podaną w muszlach makaronowych. Do zrobienia pasty użyłam jajek przepiórczych, które są delikatniejsze w smaku. Polecam

Muszle makaronowe faszerowane pastą jajeczną

Składniki:

Muszle makaronowe faszerowane pastą jajeczną

 

  • 12 szt muszli makaronowych (u mnie kukurydzianych)
  • 18 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • pół pęczka szczypiorku
  • 50 g czerwonej papryki
  • 130 g wędzonej makreli (bez skóry i ości)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i curry

Sposób przygotowania:

Muszle makaronowe faszerowane pastą jajeczną
Muszle makaronowe gotujemy przez 10 minut w jednym litrze osolonej wody. Następnie wyjmujemy delikatnie ugotowany makaron i przekładamy na sitko.

Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek (4 szt odkładamy) i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Szczypiorek i paprykę drobno kroimy i dodajemy do jajek. Kolejno dodajemy mięso z makreli (małe kawałki), majonez oraz przyprawiamy. Dokładnie mieszamy a następnie gotową pastą faszerujemy muszle makaronowe. Odłożone jajka kroimy w ćwiartki i dekorujemy nimi faszerowane muszle makaronowe.

Smacznego