kvailai

kvailai

Kucharz
[Przepisów: 5]

Jajka faszerowane rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jest średniokaloryczne. Jeśli będzie z 5 jajek starczy na 10 porcji. Przekąska jest tania

Jajka faszerowane rzeżuchą

Składniki:

Jajka faszerowane rzeżuchą

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo ( w zależności od potrzeb)
  • kopiasta łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • duża parówka
  • sól
  • pieprz
  • 2 kopiaste łyżki posiekanej rzeżuchy
  • marynowana papryka
  • młode listki rzeżuchy
  • gęsty majonez
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzeżuchą
Obrane jajka kroimy na połowe, wzdłuż. Delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Bardzo drobno pokrojoną parówke ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą. Dodajemy przyprawy. Farsz powienien być pulchny i lekko pikantny. Nadziewamy białka. Z wierzchu posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu wtedy rzeżucha nie traci świeżości.