Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane rzeżuchą
Obrane jajka kroimy na połowe, wzdłuż. Delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Bardzo drobno pokrojoną parówke ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą. Dodajemy przyprawy. Farsz powienien być pulchny i lekko pikantny. Nadziewamy białka. Z wierzchu posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu wtedy rzeżucha nie traci świeżości.
Bardzo drobno pokrojoną parówke ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą. Dodajemy przyprawy. Farsz powienien być pulchny i lekko pikantny. Nadziewamy białka. Z wierzchu posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu wtedy rzeżucha nie traci świeżości.