Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Jajka faszerowane serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka faszerowane to szybka i pyszna przekąska na imprezę, lub na wielkanocne śniadanie, lub tak po prostu gdy mamy ochotę na coś dobrego.

Jajka faszerowane serkiem

Składniki:

Jajka faszerowane serkiem

 

  • 6 jajek
  • 3 łyżki serka typu almette (może być ziołowy)
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka musztardy
  • pietruszka lub szczypiorek,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, obieramy ze skorupek, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka żółtka miksujemy serkiem, majonezem, musztardą solą, pieprzem i ziołami. Farsz powinien być kremowy, bez grudek. Powstałym farszem za pomocą szprycy nadziewamy połówki białek. Można to też zrobić małą łyżeczką, ale szprycą będzie ładniej.