beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka faszerowane serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jajka trochę odmienione..

Jajka faszerowane serkiem

Składniki:

Jajka faszerowane serkiem

 

  • serek kanapkowy 10 dag
  • jajka 5 sztuk
  • drobny szczypiorek 1/4 pęczka
  • rzodkiewka 3-4 sztuki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serkiem
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąć z połówek żółtka. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kosteczkę.Żółtka pokroić albo rozdrobnić widelcem. Przygotowane rzodkiewki,żółtka i szczypiorek dodać do serka. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek. Do serka można dodać dowolne składniki.