Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

jajka faszerowane z kawiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jajka faszerowane idealne na Wielkanoc i nie tylko

jajka faszerowane z kawiorem

Składniki:

jajka faszerowane z kawiorem

 

  • 3 jajka,
  • 2 łyżki śmietankowego serka do smarowania chleba (np Almette)
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • kawior do dekoracji
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane z kawiorem
jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy wzdłuż na pół, żółtko wyjmujemy do miseczki.do miseczki z żółtkiem dodajemy serek i chrzan, dokładnie mieszamy, tak, żeby powstała jednolita masa. szczypiorek siekamy białka nadziewamy masą z żółtek, serka i chrzanu, na każdym układamy odrobinę kawioru i posypujemy szczypiorkiem