Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

jajka faszerowane smażone

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto wypróbować.

jajka faszerowane smażone

Składniki:

jajka faszerowane smażone

 

  • 6jajek ugotowanych na twardo,
  • 1jajko surowe,
  • 10dag.niebieskiego sera pleśniowego,
  • 2łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1czubata łyżka posiekanych orzechów włoskich,
  • 1łyżka tartej bułki,
  • 1łyżka masła,
  • 3-4łużki oliwy,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane smażone
Jajka przeciąć wzdłuż bardzo ostrym nożem tak by nie pokruszyć skorupek.Ze wszystkich połówek wyjąć zawartość i skorupki odłożyć.Jajka posiekać z serem pleśniowym,wymieszać z roztrzepanym surowym jajkiem i natką pietruszki,doprawić solą i pieprzem.Skorupki napełnić farszem,wyrównać powierzchnię. Bułkę tartą wymieszać z orzechami,panierować w nim wierzch farszu w skorupkach,lekko dociskając palcami.Na patelni lekko rozgrzać oliwę z masłem,ułożyć na niej jajka,farszem do dołu i usmażyć na rumiano.Podawać z pieczywem.