zabus87

zabus87

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Jaja faszerowane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka przekąska która zagości na Waszych stołach przy każdej okazji. Ciekawe połączenie smaków i prostota.

Jaja faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Jaja faszerowane tuńczykiem

 

  • 5 jaj
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki/koperek

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane tuńczykiem
Ugotować jajka na twardo, wystudźić. Po obraniu przekroić na pół. Łyżeczką wyjąć żółtka do miseczki dodać tuńczyka z puszki, majonez, sól, pieprz i wrzuć natkę pietruszki/koperek. Wymieszać i włożyć w otwory po żółtku do wyczerpania farszu. Najlepiej ułożyć na małym talerzyku jedno koło drugiego by się nie wywracały.

Posypać natką pietruszki lub koperkiem.