lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajeczka faszerowane przeważnie robię na Wielkanoc, bo to praktycznie same jajka, dziś też chce wam pokazać jak zrobiłam jajeczka które urozmaiciłam plastrami z piersi z kurczaka i do tego podsmażane buraczki z czosnkiem.

Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi

Składniki na 4 porcje

  • jaja 6 szt
  • masło 70 g
  • musztarda sarepska 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • pierś z kurczaka ugotowana w rosole
  • burak 1 szt
  • sol i pieprz do smaku
  • czosnek 3 ząbki

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi

Wykonanie:

Pierś gotujemy w rosole najlepiej. Po ugotowaniu i wystudzeniu kroimy na cienkie plastry.

Burak jeden ścieramy na tarce i podsmażamy( dusimy na patelni z sola pieprzem odrobiną cukru i czosnkiem sprasowanym.

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w poprzek i wyjmujemy żółtka.

Miękkie masło, musztarda sarepska, sól, pieprz i żółtka zagniatamy widelcem-robimy pastę.

Wkładamy pastę do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka i wyciskamy pastę na jajeczka.

Dekorujemy korniszonem. Na talerz kładziemy po dwa plastry piersi, na nią kładziemy podsmażonego i podduszonego buraczka z czosnkiem i obok po 3 połówki faszerowanych jajeczek.

Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w poprzek i wyjmujemy żółtka.
Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi
Miękkie masło, musztarda sarepska sól ,pieprz i żółtka zagniatamy widelcem-robimy pastę.
Jaja faszerowane pastą z plastrami piersi
Wkładamy pastę do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka i wyciskamy pastę na jajeczka.