Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane warzywami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka na talerz.
Na oleju zeszklić pokrojoną drono cebulę, dodać pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać.
Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić.
Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Na oleju zeszklić pokrojoną drono cebulę, dodać pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać.
Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić.
Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki.
![Jajka faszerowane warzywami Jajka faszerowane warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-warzywami-543990.jpg)
![Jajka faszerowane warzywami Jajka faszerowane warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-warzywami-543991.jpg)