kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajna przystawka lub śniadanie czy kolacja.Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko są smaczne. Polecam.

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody i studzimy.

Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.

Rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem.

Pieczarki, czerwoną cebulę i połowe ziemniaka kroimy w drobną kosteczkę.

Przekładamy do miski, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.

Do warzyw dodajemy majonez i ponownie mieszamy.

Gotowy farsz przekładamy do białek.
Jajka faszerowane ziemniakami,pieczarkami, cebulą
z białek wyjmujemy żółtka i kroimy w kosteczkę
Jajka faszerowane ziemniakami,pieczarkami, cebulą
czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę
Jajka faszerowane ziemniakami,pieczarkami, cebulą
ugotowanę pieczarki kroimy w drobną kosteczkę
Jajka faszerowane ziemniakami,pieczarkami, cebulą
wszystkie składniki farszu mieszamy z przyprawami
Jajka faszerowane ziemniakami,pieczarkami, cebulą
do farszu dodajemy majonez i mieszamy