Sposób przygotowania:
Ketchupowe bułki z kurczakiem, cukinią i papryką
Ciasto:
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 30 minut.
Farsz;
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę.
Cukinię i cebulę obieramy.
Warzywa kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, rozgrzewamy.
Wrzucamy mięso i warzywa. Przyprawiamy i smażymy około 10 minut.
Lekko studzimy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 30 minut.
Farsz;
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę.
Cukinię i cebulę obieramy.
Warzywa kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, rozgrzewamy.
Wrzucamy mięso i warzywa. Przyprawiamy i smażymy około 10 minut.
Lekko studzimy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżkę farszu i zlepiamy brzegi formując kulkę.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)