migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1175]

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejna wersja faszerowanych jajek. Tym razem do farszu użyłam wędzonej makreli. Jajeczka z taką rybką są bardzo smaczne.

Jajka faszerowane wędzoną makrelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

 

  • 5 jajek
  • 1 mała makrela wędzona ( ok 100 g po odrzuceniu skóry i ości)
  • pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu

 

  • do dekoracji
  • czerwona cebulka
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzoną makrelą
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki.

Makrelę obrać ze skory i ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do żółtek. Dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem na pastę. Do smaku doprawić pieprzem.

Gotową pastą napełnić połówki jajek.

Udekorować drobno posiekaną cebulką i natka pietruszki.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą
Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą
Makrelę obrać ze skory i ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do żółtek. Dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem na pastę.
Jajka faszerowane wędzoną makrelą
Gotową pastą napełnić połówki jajek. Udekorować drobno posiekaną cebulką i natka pietruszki.