Sposób przygotowania:
Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami
Masło roztapiamy. Czosnek i cebulę siekamy. Oliwę rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulę i czosnek. Koperek siekamy. Ser gorgonzola kroimy w kosteczkę, ser gouda ścieramy na tarce. Łososia kroimy na kawałki. Oliwki kroimy na plasterki. Jajka roztrzujemy, łączymy z mlekiem, musztardą, ketchupem, solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników.
Ciasto wylewamy do foremek, które uprzednio wstawiliśmy do formy na muffinki, pieczemy ok.25 min. w 180 st.C.
Muffinki jemy na ciepło lub na zimno.
Ciasto wylewamy do foremek, które uprzednio wstawiliśmy do formy na muffinki, pieczemy ok.25 min. w 180 st.C.
Muffinki jemy na ciepło lub na zimno.