Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Muffinki na słono tym razem w wersji bezmięsnej - z łososiem, koperkiem, dwoma serami i czarnymi oliwkami.

Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami
Masło roztapiamy. Czosnek i cebulę siekamy. Oliwę rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulę i czosnek. Koperek siekamy. Ser gorgonzola kroimy w kosteczkę, ser gouda ścieramy na tarce. Łososia kroimy na kawałki. Oliwki kroimy na plasterki. Jajka roztrzujemy, łączymy z mlekiem, musztardą, ketchupem, solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników.

Ciasto wylewamy do foremek, które uprzednio wstawiliśmy do formy na muffinki, pieczemy ok.25 min. w 180 st.C.

Muffinki jemy na ciepło lub na zimno.
Muffinki z łososiem, gorgonzolą i oliwkami
Muffinki oczekujące na upieczenie w formie na babeczki

Tagi:

muffinki