Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wędzony łosoś bardzo dobrze smakuje w połączeniu z jajkami, dlatego warto przyrządzić takie jajka faszerowane łososiem. Kiełki rzodkiewki dodają im ostrości.

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami

 

  • 3 jajka
  • 50 gram filetu z łososia wędzonego na gorąco
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/3 łyżeczki chrzanu
  • 6 kaparów
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy je, przecinamy na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka.

Rozgniatamy żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy podzielonego na kawałki łososia.

Dodajemy również kiełki rzodkiewki, majonez, chrzan i jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy i faszerujemy jajka. Dekorujemy kaparami.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie obieramy je, przecinamy na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami
Rozgniatamy żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy podzielonego na kawałki łososia.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami
Dodajemy również kiełki rzodkiewki, majonez, chrzan i jogurt naturalny.