Sposób przygotowania:
Ucierane z rabarbarem i kruszonką
Jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę utrzeć mikserem z 3 minuty na najwyższych obrotach do spienienia, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i tylko szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x20 cm, na dno formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch, posypać obranym, pokrojonym rabarbarem, na rabarbar wysypać kruszonkę.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, posypać pudrem cukrem przed podaniem.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i tylko szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x20 cm, na dno formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch, posypać obranym, pokrojonym rabarbarem, na rabarbar wysypać kruszonkę.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, posypać pudrem cukrem przed podaniem.