Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 340]

Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja na imprezy, a także na Wielkanocny stół. Jajka z wędzonym morszczukiem smakują na prawdę świetnie.

Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem

Składniki:

Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem

 

  • 5 ugotowanych na twardo jaj
  • 150 g wędzonego morszczuka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • świeże oregano

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzonym morszczukiem
1. Obrane jaja przemyć pod zimną wodą, osuszyć, przekroić na pół. Wyjąć żółtka i wrzucić je do miski. Dodać obranego z ości morszczuka i zblendować na gładką masę.

2. Dodać majonez, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, zmieszać dokładnie. Farszem napełniać miejsca po żółtkach. Udekorować świeżym oregano. Smacznego!