Sposób przygotowania:
Czosnkowa karkówka w sosie słodko-kwaśnym
1. W umyte i osuszone na papierowym ręczniku mięso wetknąć pokrojony na plasterki czosnek (zrobić w mięsie nacięcia nożem).
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić mięso i dokładnie natrzeć marynatą. Odłożyć na noc do lodówki.
3. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 2 godziny. Mięso od czasu do czasu podlewać wytwarzającym się sokiem.
Smacznego!
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić mięso i dokładnie natrzeć marynatą. Odłożyć na noc do lodówki.
3. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 2 godziny. Mięso od czasu do czasu podlewać wytwarzającym się sokiem.
Smacznego!