Sposób przygotowania:
Królik pieczony
Królika po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu nacieram solą pieprzem wkładam na 30 min. do lodówki.
Z oleju, czosnku, majeranku, ziół prowansalskich oraz przyprawy Kucharek przygotowuje marynatę.
Do marynaty wkładam kawałki królika tak na 2 godziny. Dokładam liście laurowe i ziele angielskie.
Królika wyjmuje z marynaty i przekładamy do żaroodpornego naczynia lub brytfanki.
Piekarnik nagrzewam do 160 stopni piekarnika wkładam królika.
Pieczemy do miękkości mięska od czasu do czasu podlewając gorącą wodą lub sosem wytworzonym przez mięso.
Podajemy z kluskami, czerwoną lub kiszoną kapustą.
Z oleju, czosnku, majeranku, ziół prowansalskich oraz przyprawy Kucharek przygotowuje marynatę.
Do marynaty wkładam kawałki królika tak na 2 godziny. Dokładam liście laurowe i ziele angielskie.
Królika wyjmuje z marynaty i przekładamy do żaroodpornego naczynia lub brytfanki.
Piekarnik nagrzewam do 160 stopni piekarnika wkładam królika.
Pieczemy do miękkości mięska od czasu do czasu podlewając gorącą wodą lub sosem wytworzonym przez mięso.
Podajemy z kluskami, czerwoną lub kiszoną kapustą.
gusia1000