mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

jajka faszerowane z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

doskonałe na przyjęcie, kolację wigilijną czy imieniny w domu

jajka faszerowane z natką pietruszki

Składniki:

jajka faszerowane z natką pietruszki

 

  • !0 jaj ugotowanych na twardo
  • 5- 6 pieczarek ugotowanych
  • 4 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane z natką pietruszki
Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Wystudzić i obrać jajka. Ugotować pieczarki w osolonej wodzie. Następnie pokroić je w drobną kosteczkę. Posiekać natkę pietruszki. Jajka poprzekrawać na pół, żółtka wyjąć łyżeczką do osobnej miski, dodać do niej posiekaną natkę, pieczarki, sól i pieprz. Farsz połączyć z majonezem, do uzyskania lekkiej masy. Faszerować jajka- można użyć szprycki z dużym otworem lub małej łyżeczki. Smacznego!