gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka faszerowane z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ta przygotowane jajka z rzodkiewką podaję jako dodatek do kolacji lub jako przekąskę gdy spodziewam się gości. Polecam.

Jajka faszerowane z rzodkiewką

Składniki:

Jajka faszerowane z rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z rzodkiewką

ETAP 1:

Jajka faszerowane z rzodkiewką
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

ETAP 2:

Jajka faszerowane z rzodkiewką
Z przekrojonych jajek wyciągamy żółtka i przekładamy do rozdrabniacza.

Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki. Żółtka wyciągamy i przekładamy do rozdrabniacza.

ETAP 3:

Jajka faszerowane z rzodkiewką
Do żółtek dodajemy rzodkiewki, majonez oraz przyprawy.

Rzodkiewki myjemy i dodajemy do żółtek. Do żółtek dodajemy również majonez oraz sól i pieprz do smaku.

ETAP 4:

Jajka faszerowane z rzodkiewką
Skłądniki w rozdrabniaczu mielimy na jednolitą masę.

Całość mielimy w rozdrabniaczu na jednolitą masę.

ETAP 5:

Jajka faszerowane z rzodkiewką
Białka jajek faszerujemy masą z rozdrabniacza.

Masę nabieramy łyżeczką i faszerujemy białka jajek. Układamy na talerzu. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.

Posypujemy jajka z farszem.