Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 490
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tak przyrządzone golonki są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach. Polecam.

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Składniki:

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

 

Sposób przygotowania:

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona
Umyte golonki (najlepiej niewielkie) oraz warzywa (nie krojone, w kawałkach) należy ugotować (z przyprawami) do miękkości.

Gotowe mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym (można dodatkowo posypać np. słodką papryką) i podpiec (w uprzednio rozgrzanym piekarniku) w możliwie wysokiej temperaturze - do momentu zarumienienia się skórki.