Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 785]

Penne z kurczakiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do przygotowania tego dania możemy wykorzystać makaron, który został nam z obiadu z poprzedniego dnia.

Penne z kurczakiem i szpinakiem

Składniki:

Penne z kurczakiem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Penne z kurczakiem i szpinakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie przez kilka, oprószamy pieprzem i solą. Zdejmujemy z patelni.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę.

Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy i dodajemy do cebuli. Przyprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dusimy kilka minut. Następnie wrzucamy z powrotem kurczaka oraz ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.