Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i szpinakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie przez kilka, oprószamy pieprzem i solą. Zdejmujemy z patelni.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę.
Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy i dodajemy do cebuli. Przyprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dusimy kilka minut. Następnie wrzucamy z powrotem kurczaka oraz ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Podsmażamy mięso na rozgrzanej oliwie przez kilka, oprószamy pieprzem i solą. Zdejmujemy z patelni.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę.
Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy i dodajemy do cebuli. Przyprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dusimy kilka minut. Następnie wrzucamy z powrotem kurczaka oraz ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.