Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Penne szpinakowe z marcarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, a jednocześnie proste i szybkie do przygotowania danie z makaronem, szpinakiem i serkiem mascarpone.

Penne szpinakowe z marcarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne szpinakowe z marcarpone

 

  • makaron penne 300 gram
  • szpinak świeży 125 gram
  • serek mascarpone 125 gram
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • cebula 1 duża szt
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Penne szpinakowe z marcarpone
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.

Dodajemy wypłukany, osuszony i pokrojony szpinak. Dusimy kilka minut.

Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy 2-3 minuty.

Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Penne szpinakowe z marcarpone
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Penne szpinakowe z marcarpone
Dodajemy wypłukany, osuszony i pokrojony szpinak. Dusimy kilka minut.
Penne szpinakowe z marcarpone
Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy 2-3 minuty.
Penne szpinakowe z marcarpone
Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.

Tagi:

danie makron