Sposób przygotowania:
Penne szpinakowe z marcarpone
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy wypłukany, osuszony i pokrojony szpinak. Dusimy kilka minut.
Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy 2-3 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy wypłukany, osuszony i pokrojony szpinak. Dusimy kilka minut.
Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy 2-3 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.