Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinakiem i ricottą i orzechami
Do wysokiego naczynia dajemy wszystkie składniki na ciasto miksujemy mikserem .Ja ciasto zawsze zostawiam stać chwilę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cieńkie naleśniki. Mi wyszło z tej porcji 7 naleśników.
Przygotowanie nadzienia:
Na patelnię dajemy masło i dodajemy pokrojoną cebulę dusimy chwilę dodajemy pokrojony czosnek i szpinak podsmażamy aż woda odparuje. Pod koniec dodajemy przyprawy i kaszę mannę mieszamy studzimy. Następnie dodajemy pokruszony serek i orzechy najlepiej w kawałkach. Mieszamy składniki farszu.
Rozkładamy naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy.
Rozbijamy jajka można dodać soli i pieprzu wymieszać. Krokiety obtaczamy najpierw w jajku a pózniej obtaczamy w bułce tartej. Krokiety podsmażamy z dwóch stron podajemy najlepiej na ciepło, ale są też pyszne na zimno pokrojone w kawałki.
POLECAM!!!
Przygotowanie nadzienia:
Na patelnię dajemy masło i dodajemy pokrojoną cebulę dusimy chwilę dodajemy pokrojony czosnek i szpinak podsmażamy aż woda odparuje. Pod koniec dodajemy przyprawy i kaszę mannę mieszamy studzimy. Następnie dodajemy pokruszony serek i orzechy najlepiej w kawałkach. Mieszamy składniki farszu.
Rozkładamy naleśniki nakładamy porcję farszu zwijamy.
Rozbijamy jajka można dodać soli i pieprzu wymieszać. Krokiety obtaczamy najpierw w jajku a pózniej obtaczamy w bułce tartej. Krokiety podsmażamy z dwóch stron podajemy najlepiej na ciepło, ale są też pyszne na zimno pokrojone w kawałki.
POLECAM!!!
CORAL
gusia1000
gosia56
gosia56
Bardzo dziękuję Gusia
gosia56
Bardzo dziękuję na prawdę były pyszne ;)