Sposób przygotowania:
Jajka gotowane inaczej
Do rondelka wlać 2 szklanki wody. Zagotować dodając 3 łyżki octu, szczyptę soli i cukru. Zmniejszyć ogień aby woda jedynie lekko wrzała. Trzy jajka rozbijać i po kolei szybko wlewać do wrzącej wody. Gotować je przez ok 4 minuty aż się dobrze zetną. Jak jajka się już dobrze ugotuję, zgasić gaz.
Przygotować talerze, umyć liście sałaty i ułożyć na talerzykach. Jajka wyjąć ostrożnie z wody i ułożyć na liściach.
Można do smaku dodać majonez, musztardę lub keczup wedle uznania.
Przygotować talerze, umyć liście sałaty i ułożyć na talerzykach. Jajka wyjąć ostrożnie z wody i ułożyć na liściach.
Można do smaku dodać majonez, musztardę lub keczup wedle uznania.
Babciagramolka
Czy ugotowane na twardo smakują inaczej niż gotowane normalnie w skorupce ?
Babciagramolka
No i od razu przepraszam - wygłupiłam się . Okazuje sie , ze jka zawsze robiłam jajka poszetowe na miękko - a Mama mi przed chwila powiedziała , że u niej robiło sie takie jajka na twardo na obiad i podawało w szarym sosie . Muszę koniecznie sprawdzić czy posmakują mi na twardo z majonezem tak jak proponujesz .
Jeszcze raz przepraszam za wymądrzanie się.
Roxxa
agabi22
Babciagramolka