Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Jajka gotowane na twardo z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na śniadanie i na kolację.

Jajka gotowane na twardo z majonezem

Składniki:

Jajka gotowane na twardo z majonezem

 

  • 5 sztuk jaja,
  • 0,5 łyżeczki Sól,
  • 10 łyżeczek majonez,
  • 2-3 łyżki posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka gotowane na twardo z majonezem
Wodę zagotować z dodatkiem soli. Jajka należy wkładać na gotującą się wodę. Gotować na twardo przez około 8 minut. Następnie po przestudzeniu przekroić na połówki, układać na talerzu, dekorować majonezem i posypać drobniutko posiekanym szczypiorkiem.