ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajka koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienita przystawka dla gości.

Jajka koperkowe

Składniki:

Jajka koperkowe

 

  • 8 jaj
  • pęczek koperku
  • łyżka majonezu
  • kilka liści pietruszki do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka koperkowe
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki, przekrawamy na połowy wzdłuż. Wyjmujemy do osobnej miseczki żółtka. Rozgniatamy je widelcem, dokładamy do nich majonez oraz dużą ilość umytego i bardzo drobno posiekanego koperku. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na gładką masę. Powstałą masą nadziewamy wydrążone wcześniej białka jajek. Każde jajo dekorujemy liściem pietruszki. Smacznego!