IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Jajka na kolorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolorowe jajeczka faszerowane.

Jajka na kolorowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka na kolorowo

 

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka z tuńczyka w oleju
  • do smaku rzeżucha
  • 2 łyżki serka topionego o smaku trufli
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz czarny mielony
  • do smaku papryka czerwona słodka
  • barwniki spożywcze

Sposób przygotowania:

Jajka na kolorowo
Do szklanek wlewamy do wysokości 3/4 szklanki wody i dodajemy barwniki spożywcze. Ugotowane na twarde jajko kroimy na pół. Białko wkładamy do wody i barwimy ok 10 min. w zależności od barwnika. Żółtko rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, posiekaną rzeżuchę, serek topiony i przyprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy, do połączenia się składników. Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką nakładamy farsz i dekorujemy zabarwione jajka. Smacznego !!
Jajka na kolorowo
Do szklanek wlewamy wodę do ok 3/4 jej wysokości
Jajka na kolorowo
Do wody wsypujemy barwnik spożywczy i mieszamy
Jajka na kolorowo
Jajka kroimy na pół, a następnie wyciągamy żółtko
Jajka na kolorowo
Do barwników dodajemy białka jajek i barwimy

Tagi:

jajko jajka