Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Jajka w majonezie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pewnie wiele osób w Wielkanoc jada jajka w majonezie. Ja uwielbiam podawać je w majonezie wymieszanym z warzywami które pasują idealnie :)

Jajka w majonezie z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka w majonezie z warzywami

 

  • 6 jajek
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • pół słoika marynowanej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka w majonezie z warzywami
Jajka gotujemy na twardo a w tym czasie osączamy na sicie bądź durszlaku kukurydzę i groszek. Paprykę marynowaną kroimy na małą kostkę i również osączamy. Siekamy szczypiorek, dodajemy do reszty warzyw. Obrane jajka przekrawamy na pół i układamy na talerzyku. Do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Ja zazwyczaj dodaję więcej majonezu niż do zwykłej sałatki. Mieszanką polewamy jajka. Z tym dodatkiem naprawdę smakują wyśmienicie. Smacznego :)
Jajka w majonezie z warzywami
Przy przygotowaniach do Wielkanocy najwięcej czasu poświęcamy na wypieki dlatego na inne dania mamy mniej czasu. Tu wystarczy wymieszać składniki i gotowe :)
Jajka w majonezie z warzywami
Przy jajkach z majonezem nie ubrudzimy zbyt dużo naczyń ale przy wypiekach juz trochę sie ich uzbiera.
Jajka w majonezie z warzywami
Dobrze, że do pomocy mamy Fairy, poradził sobie idealnie :)

Tagi:

jajko jajka