Sposób przygotowania:
Jajka marynowane
Jajka gotuje na twardo. Zalewam na chwilę zimną wodą, studzę, obieram ze skorupek. Cebulę obieram i kroję w cienkie krążki. Jajka wkładam do dużego słoika. Marchew obieram, kroję w plasterki.
Zagotowuje 3/4 litra wody z dodatkiem octu. Do zalewy dodaje sól, liście laurowe, ziarna gorczycy, pieprzu, krążki cebuli, plasterki marchewki oraz czosnek. Marynatą zalewam jajka w słoiku - wlewam taka ilość, aby jajka były całkowicie przykryte. Słoik zakręcam i odstawiam do lodówki na minimum 2 dni.
Jajka wyjmuje z marynaty, osuszam, obieram i kroję na cząstki.
Zagotowuje 3/4 litra wody z dodatkiem octu. Do zalewy dodaje sól, liście laurowe, ziarna gorczycy, pieprzu, krążki cebuli, plasterki marchewki oraz czosnek. Marynatą zalewam jajka w słoiku - wlewam taka ilość, aby jajka były całkowicie przykryte. Słoik zakręcam i odstawiam do lodówki na minimum 2 dni.
Jajka wyjmuje z marynaty, osuszam, obieram i kroję na cząstki.
gosiczek821