Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Jajka na przystawkę

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przystawka dobra na każdą okazję.

Jajka na przystawkę

Składniki:

Jajka na przystawkę

 

  • wątróbka drobiowa - 2szt,
  • jajka na twardo- 4 szt
  • cebula- 1 szt,
  • serek topiony- 50 gr,
  • ser żółty- 50 gr,
  • sos sojowy jasny- 1 łyżeczka,
  • oliwki czarne- 20 gr,
  • wydmuszki jajek, waflowe wytrawne- 15 szt
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Jajka na przystawkę
Wątróbkę drobno pokroić i obsmażyć razem z posiekana cebula na odrobinie oleju. Wystudzić, zmiksować razem z jajkami na twardo, serkiem topionym, startym żółtym serem na gładką masę. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą. Napełnić masą wydmuszki i udekorować pokrojonymi w plasterki oliwkami. Podawać np>: z ogórkami konserwowymi.