sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Jajka w sosie tatarskim wg sylwioslawy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś innego w połączeniu z jajkami :)

Jajka w sosie tatarskim wg sylwioslawy

Składniki:

Jajka w sosie tatarskim wg sylwioslawy

 

  • składniki:
  • 6 jajek
  • 2 ogórki konserwowe
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie tatarskim wg sylwioslawy
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Układamy na półmisku. Przygotowujemy sos tatarski: ogórki konserwowe i grzybki drobno siekamy, mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym. Całość doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. Ułożone jajka polewamy sosem tatarskim i posypujemy koperkiem. Smacznego

Tagi:

jajko jajka