Sposób przygotowania:
Jajka nadziane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli .Po ugotowaniu zalać zimną wodą. Zdjąć łupinki, przekroić na połówki.
Żółtka wyjąc do osobnej miseczki, rozgnieść widelcem.
Farsz ; pieczarki oczyścić zetrzeć na tarce ( grube oczka ) cebule pokroić w drobną kostkę zeszklić na oleju dodać starte pieczarki dodać pieprzu soli do smaku.
Podusić około 10 - 15 min.
Pieczarki połączyć z żółtkami i takim farszem napełniać połówki ugotowanych jajek. Smacznego.
Żółtka wyjąc do osobnej miseczki, rozgnieść widelcem.
Farsz ; pieczarki oczyścić zetrzeć na tarce ( grube oczka ) cebule pokroić w drobną kostkę zeszklić na oleju dodać starte pieczarki dodać pieprzu soli do smaku.
Podusić około 10 - 15 min.
Pieczarki połączyć z żółtkami i takim farszem napełniać połówki ugotowanych jajek. Smacznego.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi.;)