BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Jajka nadziane pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam jajka z nadzieniem pieczarkowym z dodatkiem ugotowanego żółtka. Smaczna przekąska na świątecznym stole.

Jajka nadziane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziane pieczarkami

 

  • Jajka ugotowane na twardo 4 szt.
  • Pieczarki obrane i starte 200 - 300 gr
  • Olej do smażenia.
  • Cebula pokrojona w kostkę 1 szt
  • sól i pieprz do smaku.
  • Szczypta soli do gotowania jajek.
  • Liście sałaty.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli .Po ugotowaniu zalać zimną wodą. Zdjąć łupinki, przekroić na połówki.

Żółtka wyjąc do osobnej miseczki, rozgnieść widelcem.

Farsz ; pieczarki oczyścić zetrzeć na tarce ( grube oczka ) cebule pokroić w drobną kostkę zeszklić na oleju dodać starte pieczarki dodać pieprzu soli do smaku.

Podusić około 10 - 15 min.

Pieczarki połączyć z żółtkami i takim farszem napełniać połówki ugotowanych jajek. Smacznego.
Jajka nadziane pieczarkami.
Pieczarki obrane starte na tarce grube oczka.
Jajka nadziane pieczarkami.
Smażenie cebuli i pieczarek na farsz do jajek.
Jajka nadziane pieczarkami.
gotowanie jajek na pyszną przekąskę z farszem grzybowym.
Jajka nadziane pieczarkami.
Jajka naszykowane do napełnienia farszem .