wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszna świąteczna przekąska , prosta do przygotowania i smaczna

Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką

 

  • 10 jajek
  • 35 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • pieprz i sól do smaku
  • szczypiorek do dekoracji
  • sos chrzanowy
  • olej do smażenia
  • rzodkiewka do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek , przekroić na połówki wiciągnąć żółtka i dać je do miseczki. Pieczarki wypłukać, zetrzeć na grubej tarce, na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i starte pieczarki. Smażyć do odparowania wody . Pieczarki z cebulą wsypać do miski i połączyć z żółtkami, doprawić do smaku przyprawami. Nadziewać białka nakładając farsz. Układać jajka na półmisku. Na każde nadziane jajko nałożyć sos chrzanowy. Udekorować pokrojonym szczypiorkiem i rzodkiewką.
Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką
smażymy na oleju najpier cebulke a potem dodajemy starte pieczarki, dusić do odparowania wody
Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką
Połączyć żółtka z peczarkami i cebiulką , doprawić do smaku.
Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką
na gotowe jajka nakładamy sos chrzanowy i dekorujemy
Jajka faszerowane pieczarką pod kołderką
naczynia umyte płynem Fairy są niesamowicie czyste