eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1728]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane pieczarkami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jajka z farszem z żółtek i pieczarek z majonezem.

Jajka faszerowane pieczarkami Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami Eli

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami Eli
Jajka gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.Odlać wrzątek,zalać jajka zimną wodą i obrać ze skorupek.Jajka przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę drobno posiekać.Na patelni roztopić masło dodać pieczarki,cebulę,doprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć aż odparuje sok i ostudzić.Żółtka rozgnieść widelcem,dodać pieczarki,majonez i wymieszać.Farsz nakładać do szprycki do kremu i wyciskać rozetki do białek.Jajka ułożyć na półmisku i udekorować bukszpanem,kurczaczkami i jajeczkami.Smacznego!
Jajka faszerowane pieczarkami Eli
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.Etap 1
Jajka faszerowane pieczarkami Eli
Przekrojone i pozbawione żółtek białka ułożyć na półmisku.
Jajka faszerowane pieczarkami Eli
ółtka rozgnieść widelcem,dodać pieczarki,majonez i wymieszać.
Jajka faszerowane pieczarkami Eli
Farsz nakładać do szprycki do kremu i wyciskać rozetki do białek. .