Dawid Kupijaj

Dawid Kupijaj

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Urohosomak z ogórkiem i tykwą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uro hosomak z ogorkiem, tykwą, serkiem śmietankowym , mięta i czarnym sezamem. Dodatkowo owinięty płaszczami z zielonego ogórka udekorowany sosem ponzu.

Urohosomak z ogórkiem i tykwą

Składniki:

Urohosomak z ogórkiem i tykwą

Vege

  • 75-100g ryżu
  • Kilka kawałków tykwy
  • Serek śmietankowy
  • 4-5 listków mięty
  • Ogórek zielony
  • Nori
  • Sos ponzu (cytrusowy)
  • Czarny sezam

Sposób przygotowania:

Urohosomak z ogórkiem i tykwą
Nakładamy ryż na nori jak na hosomaka , czyli po długości nori, zostawiając 1 cm wolnego nori do "sklejenia".

Odwracamy nori wraz i kładziemy je ryżem do blatu. Smarujemy po długości serkiem, układamy tykwe , dodajemy 4-5 listków mięty, dodajemy ogórka wcześniej pokrojonego i zwijamy całość uważając aby składniki nie wypadły.

Owijamy cała rolke płaszczami z zielonego ogórka, kroimy polewamy danie sosem ponzu (cytrusowym) i dekorujemy czarnym sezamem. 

Tagi:

sushi