Sposób przygotowania:
Urohosomak z ogórkiem i tykwą
Nakładamy ryż na nori jak na hosomaka , czyli po długości nori, zostawiając 1 cm wolnego nori do "sklejenia".
Odwracamy nori wraz i kładziemy je ryżem do blatu. Smarujemy po długości serkiem, układamy tykwe , dodajemy 4-5 listków mięty, dodajemy ogórka wcześniej pokrojonego i zwijamy całość uważając aby składniki nie wypadły.
Owijamy cała rolke płaszczami z zielonego ogórka, kroimy polewamy danie sosem ponzu (cytrusowym) i dekorujemy czarnym sezamem.
Odwracamy nori wraz i kładziemy je ryżem do blatu. Smarujemy po długości serkiem, układamy tykwe , dodajemy 4-5 listków mięty, dodajemy ogórka wcześniej pokrojonego i zwijamy całość uważając aby składniki nie wypadły.
Owijamy cała rolke płaszczami z zielonego ogórka, kroimy polewamy danie sosem ponzu (cytrusowym) i dekorujemy czarnym sezamem.
halina