Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Jajka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i stanowia piękną ozdobę stołu

Jajka nadziewane

Składniki:

Jajka nadziewane

 

  • Kilka jajek
  • Kilka plasterków szynki
  • Koperek
  • Pietruszka
  • Majonez
  • Śmietana
  • Ilość w zależności ile porcji chcemy przygotować.

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane
Jajka ugotować i przeciąć na pół i wyjąć żółtko, które rozgniatamy i łączymy z drobno pokrojoną szynką, koperkiem i pietruszką, dodajemy majonez i śmietanę w takiej ilości, aby masa była lekko klejąca się i dało się ją uformować. Do białek wkładamy powstałą masę i na wierzchu formujemy na okrągły kształt.