agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Jajka nadziewane pastą tuńczykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne jajka w mojej wersji nie tylko na Wielkanoc

Jajka nadziewane pastą tuńczykową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą tuńczykową

 

  • 8 sztuk jaj
  • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/4 pęczka szczypiorku cienkiego
  • 1 szczypta soli do smaku
  • 1 szczypta pieprzu do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą tuńczykową
Należy przygotować niezbędne składniki, następnie jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, która zapewni dokładne usunięcie skorupki, jajka ostudzić, ostudzić i obrać, następnie przeciąć każde jajko na połowę, wyjąć żółtka, następnie tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem, dodać żółtka i również pognieść widelcem aby uzyskać jednolitą masę, na koniec dodać majonez oraz musztardę ostrą w celu zaostrzenia smaku, opłukać szczypiorek, osuszyć go i posiekać drobno, dodać do pasty, doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość nadziewać pastą otwory po żółtkach, wyrównać i udekorować rzodkiewką i liśćmi pora.
Jajka nadziewane pastą tuńczykową
jaja dotuję na twardo, obieram, studzę
Jajka nadziewane pastą tuńczykową
przekrawam na połówki jajka i wyciągam z nich żółtka
Jajka nadziewane pastą tuńczykową
żółtka łączę z tuńczykiem na jednolitą masę i doprawiam całość
Jajka nadziewane pastą tuńczykową
tak wyglądam masa wykonanna przed nadzieniem jajek

Tagi:

sosy