madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Jajka nadziewane śledziem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie jajka bardzo lubi mój Tata, który jest miłośnikiem śledzi.

Jajka nadziewane śledziem.

Składniki:

Jajka nadziewane śledziem.

 

  • 6 jajek
  • 2 filety śledziowe matjas
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane śledziem.
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Następnie studzimy, ostrożnie obieramy i przekrawamy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żóltka i przekładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem. Filety śledziowe kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i równiez drobno siekamy. Następnie pokrojone śledzie przekładamy do miseczki z żółtkami, dodajemy cebulę, szczypiorek, majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Tak pzrygotowanym farszem napełniamy białka jajek. Dowolnie dekorujemy.

Tagi:

jajko jajka