allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Jajka nadziewane szprotkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry pomysł na szybkie danie z udziałem jajek.

Jajka nadziewane szprotkami

Składniki:

Jajka nadziewane szprotkami

 

  • 6 szt - jajka,
  • 5 szt - szprotki w oleju,
  • 1 łyżka - majonez
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do dekoracji natka piertuszki,

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane szprotkami
Jajka umyc i ugotowac na twardo. Ostudzone przekroic na połówki. Wyjąc środki i urzec na krem z majonezem. Szprotki odsączyc, wyjąc kręgosłupy i nieco rozdrobnic widelcem. Dodac do masy żółtkowej i wymieszac. Posolic i popieprzyc do smaku. Napełnic połówki jajek, udekorowac pietruszką. Przed podaniem schłodzic 0,5 godziny w lodówce.

Tagi:

jajko jajka