motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Jajka nadziewane z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka nadziewane z dodatkiem majonezu i natki pietruszki. Bardzo smaczne i szybka w przygotowaniu przekąska.

Jajka nadziewane z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane z pietruszką

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • jarzynka do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane z pietruszką
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Ugotowane jajka chłodzimy i obieramy. Kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka. Natkę pietruszki siekam. Żółtka rozgniatamy widelcem.Do żółtek dodajemy majonez. Pokrojoną natkę pietruszki. Jarzynkę i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka.
Jajka nadziewane z pietruszką
Etap 1 Ugotowane jajka obieramy i kroimy na pół
Jajka nadziewane z pietruszką
Etap 2 Przygotowane żółtka rozdrabniamy widelcem
Jajka nadziewane z pietruszką
Etap 3 Do żółtek dodajemy majonez i pietruszkę
Jajka nadziewane z pietruszką
Etap 4 Doprawiamy jarzynką i pieprzem. Napełniamy białka

Tagi:

jajko jajka