kokarda

kokarda

Kucharz
[Przepisów: 3]

Jajka - piklowane/marynowane/

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

:} ciekawy kolor, ale nie kazdy za nim "przepada" :)

Jajka - piklowane/marynowane/

Składniki:

Jajka - piklowane/marynowane/

 

  • 1 sloiczek piklowanych/marynowanych/ buraczkow cwiklowych
  • ¼ szklanki cukru
  • ½ szklanki octu 6%
  • 12 calych jaj ugotowanych na twardo, obranych ze skorupki
  • 1 cieniutko pokrojona cebula

 

Sposób przygotowania:

Jajka - piklowane/marynowane/
Wylej do malego garnka sok z marynowanych buraczkow; dodaj cukier i ocet. Zagotuj. Zmniejsz ogien na maly i gotuj bardzo wolno przez 15 minut.. Wloz jajka do miski, sloja; nastepnie cebulke i buraczki, wlej ugotowany sok z buraczkow, wstaw do lodowki na conajmniej 3 dni, sprawdzajac od-czasu do-czasu czy jajka sa “przykryte” sokiem. Wyscielic zielona salata talerz i poukladac jajka przekrojone na pol. Serwowac jako apetajzer.