iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Jajka po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja rodzina uwielbia smak smażonych faszerowanych jajek, mają świetny ostry smak. Chociaż trudno je przygotować to smak wynagradza trud.

Jajka po staropolsku

Składniki:

Jajka po staropolsku

 

Sposób przygotowania:

Jajka po staropolsku
Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na połowę, cebulkę, oliwki siekamy w kostkę razem z papryką oraz ogórkiem, solimy lekko i pieprzymy, dodajemy chrzan oraz majonez i koper, z jajek wyjmujemy żółtko oraz kawałek białka tak aby nie uszkodzić skorupy, rozgniatamy widelcem, dodajemy do farszu, mieszamy, jajka faszerujemy farszem, posypujemy bułką tartą i obsmażamy.

Tagi:

jajko tarta jajka