migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Jajka po szkocku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jajka po szkocku czy mielone z jajkiem zwał jak zwała. Danie pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje:)

Jajka po szkocku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka po szkocku

 

Sposób przygotowania:

Jajka po szkocku
6 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Do mięsa mielonego wbić pozostałe jajo, dodac 3 łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą z pieprzem. Gotową mięsna masa oblepić ugotowane jajka, uformować kule lub kształt jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno.
Jajka po szkocku
Etap 1 6 jajek ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka po szkocku
Etap 2 Do mięsa mielonego wbić pozostałe jajo, dodac 3 łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą z pieprzem.
Jajka po szkocku
Etap 3 Gotową mięsna masa oblepić ugotowane jajka a następnie obtoczyć w bułce tartej. S
Jajka po szkocku
Etap 4 Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.