jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Jajka przepiórcze w serowym kołnierzyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka przekąska na Wielkanoc

Jajka przepiórcze w serowym kołnierzyku

Składniki:

Jajka przepiórcze w serowym kołnierzyku

 

  • 12 jajek przepiórczych
  • 4 czubiaste łyżki startego parmezanu
  • 4 małe kromeczki pieczywa
  • 4 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka
  • kiełki, listki seleru do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka przepiórcze w serowym kołnierzyku
Jajeczka przepiórcze ugotuj na półtwardo (2min).Na papier do pieczenia wysyp paski z parmezanu i stop przez chwilę w piekarniku,po wyjęciu zwiń je w rulon, aby uzyskać 4 pierścienie.Za pomoca kieliszka wytnij 4 kółeczka, wyłóż nimi dna kokilek.Na pieczywo nałóż po łyżece majonezu, kiełki, pierścienie serowe.Na środku ułóż obrane jajeczka (po 2 szt) , posyp je solą i pieprzem.Na górze ułóż jajeczko pokrojone na 4 częsci i posyp je papryką.Udekoruj listkami selera, szczypiorem lub pietruszką.