Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Jajka przepiórcze w sosie rydzowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Delikatna i subtelna przekąska z przepiórczych jajek z dodatkiem sosu majonezowego przygotowanego na bazie marynowanego rydza.

Jajka przepiórcze w sosie rydzowym

Składniki:

Jajka przepiórcze w sosie rydzowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka przepiórcze w sosie rydzowym
Przepiórcze jajka włóż do zimnej wody i doprowadź do wrzenia a kiedy się już zagotują zdejm je z ognia i pozostaw we wrzątku, po upływie pięciu minut wyjmij je z wody i obierz.

Do miski włóż majonez, śmietanę i musztardę, po wymieszaniu dodaj pokrojone w drobną kostkę rydze oraz posiekany szczypiorek, całość dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Tak powstały sos podawaj z przepiórczymi jajkami i świeżym koperkiem.