Sposób przygotowania:
Jajka w diabelskim sosie z oliwkami
Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, obrać i przekroić na łódeczki. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę, a następnie pokroić. Czuszki przekroić na wzdłuż, usunąć nasiona i ogonki, opłukać i posiekać na cieniutkie talarki i całość przesmażyć na patelni na maśle z kilka minut. Zalać wodą, dodać przypraw zapachowych z kostką bulionową i dusić z 35 min. pod przykryciem. Potem dodać pasty paprykowej ze słoika,zamieszać i poddusić z 15 min, dodać serek i dodać go zamiast zawiesiny. Zamieszać. Patelnię zestawić na bok. Oliwki wyjąć, odsączyć na sitku i pokroić na talarki i dodać do sosu. Jajka ułożyć na dnie dużego półmiska żółtkami na dół, zalać sosem i podawać jako przystawkę.