Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe kotleciki na ostro
Mięso z indyka zmielić (jeśli mamy nie mielone) Do mięska wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy, aby wszystko się ładnie połączyło. Na tarce o grubych oczkach ścieramy umytą brzoskwinię nie obierając jej wcześniej ze skórki. Dodajemy do masy mięsnej i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli będzie zbyt rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Z powstałej masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na rozgrzany kładziemy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. sos: Brzoskwinię obieramy ze skórki, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wkładamy do rondelka i ustawiamy średnie grzanie. Papryczkę chili siekamy drobniutko i dodajemy do brzoskwini, lekko solimy. Brzoskwinię podlewamy sokiem pomarańczowym i gotujemy wszystko ok 3 minut na średnim grzaniu, po czym zwiększamy troszkę moc i lekko odparowujemy. Kosztujemy sosik- (powinien być średnio ostry z wyczuwalną papryczką). W razie potrzeby doprawiamy wg gustu. Smacznego
marietta
Editha
Tak, są naprawdę bardzo dobre ;)