beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ładnie wyglądają i dobrze smakują:)

Jajka w galarecie

Składniki:

Jajka w galarecie

 

  • 5 jajek
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/2 bulionu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • kilka pasków czerwonej papryki konserwowej
  • ogórek zielony do dekoracji
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka w galarecie
Ugotować potrzebną ilość bulionu. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odstawić do stężenia. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Groszek osączyć z zalewy i wyłożyć na półmisek. Układać na nim połówki jajek. Zalać tężejącą galaretką.

Tagi:

jajko jajka